Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

sâmbătă, 3 septembrie 2011

O simpla intamplare?

 Dintre toate femeile prezentate in Biblie doua sunt cel mai aproape de sufletul meu: Rut moabita si imparateasa Estera. Aceste femei au dat un exemplu demn de urmat. Si pentru ca mi-a placut mult cum Cristina a vorbit despre o parte a vietii lui Rut, m-am gandit sa o postez aici. Sursa este pusa in stanga jos.


O SIMPLA INTAMPLARE? (1)

"Rut, Moabita, a zis către Naomi: "Lasă-mă, te rog, să mă duc să strâng spice de pe câmpul aceluia înaintea căruia voi căpăta trecere." Ea i-a răspuns: "Du-te, fiica mea! Ea s-a dus într-un ogor să strângă spice pe urma secerătorilor. Şi s-a întâmplat că ogorul acela era a lui Boaz, care era din familia lui Elimelec. Şi iată că Boaz a venit din Betleem, si a zis secerătorilor: "Domnul să fie cu voi!" Ei i-au răspuns: "Domnul să te binecuvânteze!" [Rut 2:2-4]

Să fi fost întâlnirea lui Rut cu Boaz o simplă întâmplare? Asa pare, deoarece întâlnirea lor a avut loc la seceris, nu pe stradă, nici la un ceai, ci în lucrare, acolo unde erau martori si observau curătia inimilor lor, si cred că nici Rut si nici Boaz nu anticipaseră că această întâlnire era programată de mult pentru ei, de Însusi Dumnezeu, deoarece in versetul 3 scrie că: “s-a întâmplat ca Rut să lucreze pe ogorul lui Boaz.”

Da, pentru om este întâmplător tot ce vine în viata lui, însă la Dumnezeu totul este programat exact, timpul, locul, persoana, totul este după cum s-a hotărât în cer, si omul care trăieste dorind să facă voia lui Dumnezeu, va accepta planul Domnului pentru el, însă omul care nu e curat, va trăi după poftele inimii lui si se va abate tot mai mult de la ce Domnul a pregătit pentru el.

Citind cartea Rut înteleg ca ea nu a contribuit cu nimic la întâlnirea aceasta, nefăcând tot posibilul sa-l întâlnească pe Boaz, nici nu s-a interesat de el, nici nu l-a căutat, nici nu i-a trimis vesti, ca să stie când va mai veni pe ogor, si astfel să-l poată si ea vedea. Nu!

Absolut nimic n-a fost planificat de ea, fiindcă Rut nu avea preocuparea căsătoriei in mintea ei, ci ea dorea sa culeagă spice, fiind de folos soacrei ei. De aceea Dumnezeu a lucrat pentru ea, fiindcă ea nu s-a străduit să fie remarcată de bărbati, nici nu a căutat special ogorul acela, ci pur si simplu „s-a întâmplat”, spunem noi, însă la Dumnezeu nimic nu este întâmplător.

Cristina,

**

O SIMPLA INTAMPLARE? (2)


     Cel mai frumos lucru pentru o fată sau pentru un băiat, este când, „din întâmplare”, Dumnezeu îi aduce împreună pe cei doi, împlinind El pentru ei ceea ce de mult a stabilit in ceruri.  Boaz se interesează primul despre Rut si nu Rut de Boaz, lui plăcându-i mărturia trăirii ei, slujirea ei, si astfel ea primeste trecere in inima lui.

    Dar faptul ca i-a plăcut lui Boaz, nu a făcut-o pe Rut să se creadă cineva, ca si cum nimeni nu mai era ca ea, crezându-se mai importantă decât fetele care lucrau pe ogorul lui. Nu! Ci ea si mai mult s-a smerit, spunându-i cu recunostintă lui Boaz: „eu nu sunt nici măcar ca una din slujnicele tale”.
    Ce caracter frumos avea Rut! Dar oare cum era Boaz, ca Domnul să-i dăruiască asa o comoară de fată? Numele Boaz se traduce „în El este puterea!”, semn ca în Boaz lucra cu putere Duhul Sfânt, el fiind un om duhovnicesc, un om deosebit, de încredere, care nu dezamăgise pe nimeni prin trăirea sa.

    Boaz era un om de calitate, nu un om superficial si usuratic, ci era un om diferit de altii, care-si tinea promisiunile, care nu se juca cu sentimentele fetelor, nici nu flirta cu ele, el fiind cu adevărat credincios Cuvântului lui Dumnezeu, si tot ce începea ducea la bun sfârsit, negăsindu-si pacea si linistea până nu împlinea voia Domnului.

Cristina,  

**

 O SIMPLA INTAMPLARE? (3)


   Astăzi există multă viclenie ascunsă în inimi, fie la fete, fie la băieti si oamenii se folosesc de tot felul de siretlicuri ca să fie apoi plăcuti si acceptati, se înfrumusetează ca să atragă atentia, fac cadouri ca să iasă în evidentă, dar la Domnul nu merge asa, toate acestea nu sunt de folos, si nu atrag binecuvântarea Lui.

        Când Domnul alege pentru tine sotul sau sotia pe care o astepti, vei îmbătrâni fericit lângă un om bun si credincios, fiindcă Dumnezeu este Cel ce vrea să ne conducă viata si destinul, de aceea să nu procedăm ca si lumea, ci să credem ca Dumnezeu ne va purta de grijă, chiar si în domeniul căsătoriei.
         Da, Dumnezeu îl cunoaste si pe acel Boaz, pregătit pentru fiecare fată care trăieste ca si Rut, fiindcă Dumnezeu a pregătit deja binecuvântarea pentru noi si Domnul asteaptă timpul Lui pentru ca fiecare s-o primim, de aceea nădăjduieste în Cuvântul Său si nu te teme că altcineva îti va „fura” binecuvântarea, fiindcă ce Domnul Isus ti-a pregătit, El este capabil să si păstreze, până la vremea hotărâtă de El. 

Cristina,


Sursa:   http://cuvdumnezeu.blogspot.com/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu