Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

vineri, 23 septembrie 2011

O, minunăţia, misterul şi slava fiinţei lui Dumnezeu!

Creştinismul este puternic sau slab, în funcţie de conceptul lui despre Dumnezeu. Insist asupra următorului lucru, pe care l-am spus de multe ori: problema fundamentală a Bisericii de astăzi este concepţia ei nevrednică despre Dumnezeu.
Religia noastră e mică deoarece dumnezeul nostru este mic. Religia noastră este slabă deoarece dumnezeul nostru este slab. Religia noastră nu este nobilă deoarece dumnezeul pe care Îl slujim nu este nobil. Nu Îl vedem pe Dumnezeu aşa cum este El.

 
Îmi place să explic lucrurile mergând la Dumnezeu Însuşi, dincolo de toate, şi să arăt că învăţăturile Sfintei Scripturi îşi au originea în natura lui Dumnezeu. Ele sunt ceea ce sunt deoarece Dumnezeu este ceea ce este. Aceste învăţături se bazează pe caracterul lui Dumnezeu şi sunt garantate de atributele neschimbătoare ale Atotputernicului Domn, Dumnezeu, Cel îmbătrânit de zile.
Convingerea pe care o am cu privire la faptul că trebuie să redobândim conceptul desăvârşirii lui Dumnezeu a fost tot mai întărită odată cu trecerea anilor.  


Trebuie să vedem din nou cât de grandios [plin de măreţie] este Dumnezeu, cât de frumos şi cât de perfect. Apoi trebuie să începem să îl predicăm, să îl cântăm, să scriem despre el, să îl promovăm, să îl proclamăm, să îl spunem şi să ne rugăm până când redobândim conceptul maiestăţii, până când conştientizarea divinului revine în religia noastră, până când ne recâştigăm abilitatea şi dorinţa de a ne retrage în inimile noastre şi de a ne închina înaintea lui Dumnezeu în liniştea propriilor noastre duhuri.

A. W. Tozer   - Atributele lui Dumnezeu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu