Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

sâmbătă, 11 decembrie 2010

Condamnare la moarte prin spanzuratoare a Asiei Bibi

Azi dimineata, deschizand televizorul pe un canal de stiri, am aflat despre un caz cutremurator care a devenit foarte mediatizat la nivel international. Este cazul unei crestine din Pakistan, Asia Bibi. Despre ce este vorba, in fapt? Anul trecut, in Pakistan a intrat in vigoare o lege foarte controversata, care condamna orice actiune care ar fi interpretata ca posibila jignire la adresa profetului Mohamed. Orice persoana implicata in asa ceva, trebuie adusa in fata justitiei. Teoretic. Pentru ca in practica, justitia e doar o forma institutionalizata a modului de a rezolva problemele in societatea pakistaneza. Asadar, condamnarea la moarte e ceva aproape inevitabil, mai ales la presiunea care se exercita asupra juratilor.

Totul a pornit de la o petitie venita din partea a 400 de femei musulmane care lucrau pe un camp agricol impreuna cu Asia Bibi. La acuzatiile colegelor de genul “crestinismul este o religie de necredinciosi”, ea a raspuns ca “aceasta este adevarata religie, crestinismul”. Dupa aceste vorbe, barbatii din zona au agresat-o cateva zile mai tarziu, iar copiii sai au fost maltratati. Femeia condamnata se apara, spunand despre colegele de serviciu ca ele au fost cele care au provocat incidentul. Se pare ca acestea au trimis-o dupa apa, iar cand ea s-a intors colegele au refuzat sa bea din recipientul adus, pe motiv ca, inainte de casatorie, Asia a fost de religie crestina, adica “necurata”.
Dupa un proces obositor si foarte intens mediatizat, care a durat aproximativ un an de zile, Asia Bibi a primit condamnarea la moarte prin spanzuratoare. In pakistan, executiile de acest gen, sunt facute in locuri publice. Organizatiile internationale care apara drepturile crestinilor au luat atitudine in acest caz, dar se pare ca aceasta femeie, mama a cinci copii, are o soarta foarte nesigura. Pe de o parte, agentiile crestina spera ca Asia va fi amnistiata de presedintele pakistanez. Pe de alta parte, insa, în timpul unei slujbe la cea mai mare moschee din Peshawar, imamul Maulana Yousuf Qureshi a facut o oferta de 6000 $ persoanei care o va ucide pe Asia Bibi, indiferent de hotararea tribunalului. De asemenea, el a amenintat guvernul sa nu modifice sau sa abroge legile privind blasfemia, “care asigura protectie la sfintenia sfantului profet Mohamed”. Qureshi a amenintat ca, daca judecatorul instantei de apel o va elibera pe Asia Bibi, extremistii musulmani il vor ucide si pe acesta.
Va rugam sa continuati sa va rugati pentru siguranta si protectia Asiei Bibi, a familiei ei si a tuturor crestinilor din Pakistan! Sa mulţumim Domnului pentru disponibilitatea lui Shahbaz Bhatti de a vorbi public in apararea Asiei. Rugati-va ca Domnul sa foloseasca acest caz pentru a abroga legile privind blasfemia, si pentru a opri cruzimile musulmanilor pakistanezi!
Daca puteti sa va rugati, sa scrieti pe blogul vostru acest caz, sa provocati crestinii sa se roage pentru Asia in orice alt mod posibil, va rog sa o faceti! Eu sau unul dintre voi am putea fi in locul ei. Facem parte din acest razboi, in care islamul vrea sa-i elimine pe toti urmasii lui Isus. Si intotdeauna in istorie, au facut-o cu sabia. Totusi, nu va lasati intimidati de cruzime. Isus ne-a incurajat sa ne bucuram atunci cand suferim pe nedrept, pentru Numele Lui. Haideti deci sa fim uniti si sa sustinem cauza Asiei Bibi la orice nivel putem sa o facem!
[Pentru mai multe informatii, vizitati The Voice of the Martyrs sau The Telegraph]

Un comentariu:

  1. Ne rugam, suntem alaturi de ea. Din nefericire foarte multi crestini sunt persecutati si condamnati pentru credinta lor. Domnul sa-i intaresca pana la capat!

    RăspundețiȘtergere