Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

marți, 13 aprilie 2010

Fiti mereu foarte bine pregatiti!

" Tu însă, vorbeşte lucruri care se potrivesc cu învăţătura sănătoasă. "  Tit 2:1
" Fiţi totdeauna gata să răspundeţi oricui vă cere socoteală de nădejdea care este în voi; dar cu blîndeţă şi teamă .. " 1 Petru 3:15b

Zilele acestea am avut parte de 2 ocazii extraordinare de a spune oamenilor despre Domnul meu Isus si despre mantuirea prin credinta in El. Asa ceva nu mi se intampla foarte des, chiar foarte rar, pentru ca de obicei sunt eu cea care porneste o discutie de acest gen, incercand sa o duc incet incet catre cele spirituale. Insa perioada asta Domnul m-a binecuvantat cu doua mari oportunitati de acest fel.

La cateva zile dupa ce am sarbatorit oficial ( neoficial copiii lui Dumnezeu sarbatoresc in fiecare zi ) moartea si invierea Domnului Isus, o colega de-a mea m-a intrebat cum a fost la mine celebrat acest eveniment. A fost chiar un soc ( de uimita ce eram ) nu pentru ca nu as mai fi fost intrebata, dar pentru ca aceasta colega chiar vroia sa afle mai mult din ceea ce ii spuneam, era cu adevarat interesata si punea intrebari.
M-am bucurat mult de ocazia asta si am incercat sa-i explic cat de practic si de repede am putut ( am avut la dispozitie cam 20 min pentru ca incepea cursul ) mesajul Evangheliei si faptul ca un crestin autentic nu doar citeste Biblia, dar cauta zi de zi sa o si aplice. A ramas cumva pe ganduri, incercand sa inteleaga ce ii explicam.

A doua mare oportunitate am avut-o azi, la un seminar de engleza, in care trebuia sa discutam despre " The power of prayer ". Discutand despre rugaciune am ajuns sa discutam despre mantuire ( nu prin fapte, ci prin credinta in Isus Hristos) , despre Isus Hristos ca si Fiu al lui Dumnezeu, despre pacat si consecintele pacatului in lume si multe alte lucruri de acest fel. Am mai discutat lucrurile acestea cu colegii mei, dar n-am avut niciodata, o astfel de ocazie: sa pot sa prezint mesajul Evangheliei unui cadru didactic.
Desi nu era deloc sigura de ceea ce ii spuneam, m-am bucurat sa-i pot prezenta, cu argumente din Biblie, tot ceea ce am amintit si mai sus. Mi-a spus ca i-am deschis interesul penru Biblie si ca o sa citeasca, desi nu stie cand, pentru ca este ocupata. Nu las ca dezamagirea sa-mi cuprinda inima, caci stiu ca a fost voia lui Dumnezeu ca eu sa-i spun ce i-am spus si El se va ingriji mai departe de dansa.

Iar acum, am o mare rugaminte si un sfat, in acelasi timp, pentru voi: Studiati Cuvantul lui Dumnezeu, din scoarta in scoarta. Pregatiti-va, ca sa puteti fi gata totdeauna  ,, să răspundeţi oricui vă cere socoteală de nădejdea care este în voi; dar cu blîndeţă şi teamă ..". De cate ori prind ocazia potrivita, conduc un anume subiect ca sa ajung unde vreau eu si sa le pot spune oamenilor despre Isus, pentru ca daca noi nu le spunem, de unde vor afla? 
 Ma oftic ca si eu am pierdut numeroase ocazii de a-i conduce pe oameni pe calea catre cer, dar ma rog Domnului sa profit de orice ocazie, caci e vorba de un destin vesnic al oamenilor .. vesnic .. si daca ei nu iau alegerea corecta cat timp sunt in viata, vor fi pierduti ( si sub mania lui Dumnezeu ) pentru totdeauna. 

Multi au incercat sa distruga definitiv Biblia, dar Dumnezeu a protejat-o ca noi sa o putem folosi. Studiind ( nu doar citind ) Biblia, avem mai multe beneficii; cateva dintre ele ar fi: ajungem sa-L cunoastem mai bine pe Dumnezeu, primim putere si indrumare in viata noastra de crestini si ne pregatim temeinic pentru a le spune oamenilor adevarul si a-i avertiza de situatia in care se afla. Desigur, trebuie sa avem un echilibru, nu sa-i batem la cap minut de minut , dar cand Dumnezeu ofera oportunitati sa profitam de ele, ca ne sunt date in acest scop. Domnul sa ne calauzeasca pe toti si sa ne dea putere sa vorbim si sa nu tacem! Stiti ce spune Domnul: ,, Daca voi veti tacea, pietrele vor vorbi .. "

Ceva foarte important: nu vorbi oamenilor nimic, daca nu si traiesti ce spui, pentru ca vei face mai mult rau decat bine! 

Se merita sa vizionati filmuletul asta: 

Un comentariu: