Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

duminică, 7 martie 2010

Din seria: Rugaciunea - cea mai grozava arma a crestinului - 1

Pe 5 martie 2010 am inceput sa citesc cartea Rugaciunea de Philip Yancey. Simt ca falimentez in acest domeniu, de aceea vreau sa ma pun serios in a investi in cea mai puternica arma a crestinului: rugaciunea. Si pentru ca tot citesc aceasta carte, am sa scriu si aici pe blog, pentru voi, ideile de baza. Voi numi aceasta serie de articole: ,, Rugaciunea - cea mai grozava arma a crestinului! "

***

Cap I : Cea mai arzatoare dorinta omeneasca

Ne rugam pentru ca vrem sa intaltam multumirile noastre, spre cineva sau spre ceva, pentru frumusetile si splendorile vietii si, de asemenea, pentru ca ne simtim mici si neajutorati iar uneori speriati. Ne rugam pentru iertare, pentru putere, pentru a intra in legatura cu Acela care exista din vesnicie, pentru a ne asigura ca nu suntem singuri. Rugaciunea este universala pentru ca se adreseaza unei nevoi fundamentale.

Martin Luther, care acorda zilnic 2 pana la 3 ore de rugaciune, spunea ca aceasta ar trebui sa fie pentru noi ceva tot atat de natural pe cat este pentru un pantofar sa faca incaltari si pentru un croitor sa faca vesminte.

Rugaciunea este subminata de:
- tehnologia moderna ( sunam la 122, decat sa ne rugam, cum faceau oamenii pe vremuri )
- scepticismul modern ( respiram o atmosfera saturata de indoiala )
- prosperitate, care contribuie la diminuarea interesului pentru rugaciune.
- presiunea timpului nu mai lasa loc acelui ritm de viata domol de care are nevoie rugaciunea.
Unde mai incape Dumnezeu intr-o viata care pare a fi pierdut deja lupta cu cronometrul?
Pentru un crestin, rugaciunea reprezinta cea mai importanta modalitate de a petrece timpul, in comparatie cu scepticul care o considera pierdere de vreme.
Fiinta umana are o dorinta innascuta pentru Dumnezeu, iar rugaciunea este calea de a implini aceasta nazuinta. Rugaciunea este un privilegiu, nu o indatorire. Ea este locul unde faptura umana se intalneste cu Dumnezeu.

2 comentarii:

  1. http://www.lampadaruldeaur.ro/lista-carti
    referitor la acest subiect"RUGÄCIUNEA...."recomand acest site plin de bogätii spirituale.
    "rugäciunea este respiratia sufletului"
    oxigenul credinciosului.

    RăspundețiȘtergere