Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

marți, 2 februarie 2010

"Doctore, vindeca-te pe tine insuti" (Luca 4:23)

Recent am primit o meditatie care mi-a placut in mod deosebit. Prin urmare, am sa o pun si aici. Cu siguranta ne da de gandit ..

Stiai că in Vechiul Testament, preotul nu putea sluji in casa lui Dumnezeu dacă avea râie, care era o rană nevindecată sau o rană care sângera (Levitic 21:20)? De ce? Pentru că atunci când ai râie nu esti in apele tale. Nu te poti apropia de altii ca nu cumva să te lovesti de cineva si să-ti cadă pansamentul de protectie. Nu esti in starea ta cea mai bună pentru că medicamentul iti mănâncă vlaga. Te temi să vorbesti despre boala ta pentru ca lumea să nu te respingă, asa că porti o mască, trăiesti o viată duplicitară si devii nesigur. Cel mai rău este că devii atât de ocupat cu lucrarea Domnului si cu grija pentru altii incât nu crezi că ai timp să te opresti si să te ingrijesti. Biblia spune: "Doctore, vindecă-te pe tine insuti".

Lucrul acesta vrea să spună că oamenii cu "probleme" nu pot lucra pentru Dumnezeu? Nu, ci dimpotrivă. Cei zdrobiti sunt aceia care devin maestrii vindecării. Dar mai intâi trebuie să-ti găsesti timp să fii vindecat. Domnul Isus a spus că atunci când un orb il conduce pe un alt orb amândoi cad in groapă (Matei 15:14). Este greu să le vorbesti altora despre victorie când tu te lupti incă cu problemele nerezolvate ale trecutului. Când incă sângerezi nu poti trata problemele oamenilor cu aceeasi credintă agresivă cu care ai fi făcut-o dacă ti-ai fi rezolvat deja problema. Este gresit să ai o inimă rănită? Nu, dar este gresit să nu ti-o vindeci. Asa că petrece timp cu Dumnezeu si lasă-L să te vindece pentru ca apoi El să te poată folosi mai eficient in slujirea altora.

sursa: http://cuvdumnezeu.blogspot.com

2 comentarii:

  1. Interesant mesaj. Citind printre randuri imi vin in minte versurile de la melodia "O inima curata, Doamne".As vrea sa am o inima curata in care raul sa nu stea si sa pot sa mi.o curat in fiecare zi prin rugaciune!Thanks Cata!;)

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc Cata, revigorant mesaj... Sa sti in ciuda tuturor ”cazaturilor, bolilor” inca poti sa lucrezi pentru Domnul, daca ii accepti vindecarea ...

    RăspundețiȘtergere