Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

miercuri, 24 februarie 2010

LEGĂMÂNT


De ceva timp ma tot framanta subiectul curatiei, puritatii tinerilor crestini de astazi!
Vad, din ce in ce mai des, ca foarte multi tineri au incetat sa mai traiasca curat inaintea lui Dumnezeu. Nu le mai pasa ca noi suntem ambasadorii lui Hristos si ca il reprezentam pe El in tot ce facem. Lumea priveste la noi si asteapta sa vada daca traim ce vorbim sau este doar de fatada faptul ca ne numim crestini.
Puritatea este reprezentata la 3 nivele: ce gandim, ce spunem, ce facem! Si satan le ataca pe toate 3. Sa nu uitam ca, din moment ce am declarat ca apartinem lui Hristos, intram automat in razboi cu satan. Si el nu-si ia niciodata concediu .. ,cum ne luam noi, in lupta spirituala in care suntem implicati!
Cu totii observam ca omenirea decade din ce in ce mai mult si este cu totul ingropata in pacat si ca din pricina faradelegii dragostea celor mai multi se raceste!

De accea, noi crestintii, trebuie sa luam atitudine si sa fim radicali in trairea noastra! Avem o responsabilitate inaintea lui Dumnezeu! Noi trebuie sa fim lumini intr-o lume plina de pacat! De ce am incetat sa luptam? De ce ne lasam influentati de raul si pacatul dimprejur, in loc sa luptam impotriva curentului si,, sa-i scoatem din foc"? Noi trebuie sa fim lumini! Prin tot ce suntem noi, oamenii trebuie sa il descopere pe Hristos, nu sa fie indepartati de EL!
Ce spune Dumnezeu? ,,Nimeni sa nu-ti dispretuiasca tineretea; ci fii o pilda pentru credinciosi: in vorbire, in purtare, in dragoste, in credinta, in curatie." (1 Timotei 4:12) Deci, trebuie sa fim o pilda atat pentru fratii nostri in credinta cat si pentru ceilalti! Cat de mult luptam impotriva pacatului, atat de mult demonstram ca il iubim pe Dumnezeu!
Vrei tu sa fii un crestin radical impotriva pacatului, o lumina pentru cei din jur?

Asa cum ati vazut, am atasat un pergament cu un legamant. Cuvintele scrise acolo nu-mi apartin, sunt compuse de liderii din Tabada Plopu. Acest legamant il poate face tanarul / tanara care vrea sa traiasca curat inaintea lui Dumnezeu si inaintea tuturor si care vrea sa astepte pe viitorul sot / viitoarea sotie in credinciosie si puritate!
Faptul ca pacatul patrunde tot mai mult in biserica se vede mai ales in relatiile tinerilor cu ceilalti tineri, pentru ca au inceput sa adopte o atitudine lumeasca si care nu aduce decat durere lui Dumnezeu! Acest legamant este cat se poate de serios, pentru ca daca faci un legamant cu Dumnezeul Universului si a tot ce exista, nu poti da inapoi! Daca nu vrei, nu-l face! Mai bine asa, decat sa-l faci si sa-l incalci!
Acest legamant te va ajuta in vremuri dificile pentru ca iti vei aduce aminte ca ai un angajament inaintea lui Dumnezeu, pe care trebuie sa-l respecti! Si astfel vei primi putere ca sa lupti mai departe! La consiliere va sfatuiesc sa treceti un crestin autentic, un om in care aveti incredere si un om care este dispus sa va fie alaturi in lupta aceasta!

Dumnezeu sa ne binecuvanteze pe toti, sa ne dea intelepciune in decizii si biruinte in incercari! Haideti sa fim crestini radicali si sa luptam cu Dumnezeu impotriva lui satan!

2 comentarii:

  1. Este foarte bine ales subiectul tau, foarte adevarat ceea ce ai zis despre tinerii din ziua de astazi nu numai cei care nu sunt crestini dar mai dureros e ca sunt si tineri crestini care nu respecta unele reguli pe care nu ar trebui sa le incalce. NOI trebuie sa fim un exemplu pozitiv al Bibliei deaceea trebuie sa aratam prin faptele, vorbirea si purtarea noastra celorlati ca suntem Copii Lui Dumnezeu.

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce este mai trist e ca tinerii crestini care aleg sa traiasca conform unui astfel de legamant sunt dispretuiti de "fratii" lor, sunt invatati de liderii care isi permit sa traiasca oricum. Nu mai avem exemple multe de curatie si dedicare totala printre tinerii nostri lideri, printre oameni. Sa ne dea Dumnezeu puterea sa privim numai la El si sa ne lasam hraniti doar cu Cuvantul Lui, iar voia Lui sa se faca in viata noastra, o viata curata si traita in El si pentru El.
    Multumim pentru articol si Duhul Domnului sa fie peste noi, sa binecuvanteze dorintele noastre de a fi placuti inaintea Lui.

    RăspundețiȘtergere