Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

duminică, 21 februarie 2010

Intrebari dificile despre casatorie ..

Ieri, 20 februarie 2010, am fost la o intrunire de tineret pe tema "Intrebari dificile despre casatorie", unde a predicat unul din favoritii mei, Florin Ianovici. Ceea ce el a predicat m-a hranit spiritual si am sa scriu si aici, pentru voi, punctele principale din predica lui.
A dat sfaturi practice, sfaturi care m-au intarit si mai mult in decizia mea de a urma voia lui Dumnezeu in acest domeniu si de a astepta pe cel potrivit, fara sa ma arunc cu capul inainte, pentru ca alegerea partenerului de viata este una din cele mai importante decizii pe care trebuie omul sa le ia pe parcursul vietii sale.

Intrebari dificile despre casatorie de Florin Ianovici

Dumnezeu iubeste casatoria. Nu trebuie sa ne fie rusine ca vrem sa ne casatorim si ca ne cautam un partener de viata. Daca si Adam, care traia in Eden (unde totul era perfect), a tanjit dupa un ajutor potrivit, cu atat mai mult nu e gresit pentru noi ca ne dorim acelasi lucru.

1. Atitudinea potrivita a celui in cautare:
- Adam isi vedea de treaba ( facea ce l-a pus Dumnezeu sa faca: dadea nume animalelor )
Cand el era la lucru, fara sa spuna un cuvant sau sa fie razvratit, Adam era trist. Dumnezeu i-a vazut inima si Si-a dat seama de ce avea nevoie Adam.
" Nu este bine ca omul sa fie singur .. "
- Adam muncea, era smerit si lasa totul in seama lui Dumnezeu. La fel trebuie sa facem si noi. Plus ca cel mai bine iti gasesti partenerul de viata in locul unde lucrezi pentru El. Intamplarile fericite se petrec in ogoarele lui Dumnezeu.
- Dumnezeu a luat initiativa, pentru ca El i-a cercetat maturitatea lui Adam si a vazut ca era pregatit pentru a fi casatorit. Ce trebuie sa faci tu? Sa pui mana pe plugul lui Dumnezeu si sa faci ceva, sa lucrezi in campul Lui.
- Ce trebuie sa faca fata? ,, Mireasa se impodobeste .. " , insa nu doar fizic pentru ca asa ar fi doar un pom de craciun. Trebuie sa existe o armonie, un echilibru intre exterior si interior.

2. Cu cine sa ma casatoresc?
- Cu omul care seamana cu Isus Hristos. Cine seamana cu Isus Hristos nu va fi singur. Dumnezeu se va implica! Dumnezeu nu a trecut prin viata ca un intercity: a ajutat, s-a interesat de starea celorlalti, s-a implicat in a le fi de folos si s-a dat pe sine Insusi pentru ei.
Gesturile mici dovedesc daca exista o inima mare!
- Luati-va un om potrivit cu voi! ,,Aprindeti-va" dupa omul potrivit!
Biblia este oglinda in care trebuie sa ne masuram bine. Apreciaza-te bine in lumina lui Dumnezeu! Nu trebuie sa fortati lucrurile!

Ajutorul potrivit nu inseamna ca ce nu sunt eu trebuie sa fie celalalt: eu nu-s prea pocait, dar ea este si ma va ridica. Gresit!! In momentul in care nu esti echilibrat in Hristos nu esti potrivit sa te casatoresti. Esti ajutorul potrivit cand vrei sa oferi din dragostea ta, nu cand vrei sa devii un client care sa se bucure de ce ii ofera celalalt!
Trebuie sa iei pe cineva potrivit cu ceea ce esti tu, ajutor potrivit cu investitia pe care ai facut-o in tine. Nu trebuie sa fii partenerul S.O.S! Nu faceti comprimisuri! Asta daca vrei o casnicie fericita!

- Lea -> povestea fetei care nu s-a cantarit bine. S-a incapatanat sa-l aiba pe Iacov, a facut compromisuri, fara sa se gandeasca la consecinte!
Cand o relatie nu merge:
a) nu are ochi pentru tine cand sunteti impreuna cu altii
b) nu te aude, merg cuvintele pe langa el
c) cand mergeti, nu te tine de mana si te lasa la 10 m in spate
Asta a patit Lea pentru ca s-a aventurat intr-o casnicie, fara a fi iubita!

Concluzie: Dumnezeu face lucrurile potrivite la momentul potrivit. Vreau sa visez corect ca sa n-am parte de cosmaruri! Fericirea se contruieste in termenii lui Dumnezeu!

Acestea au fost punctele exentiale in predica lui Florin Ianovici. M-am bucurat mult sa fiu acolo si am simtit ca Dumnezeu a vorbit sufletelor noastre si ca ne-a transmis urmatorul mesaj: ,, Te iubesc si vreau sa fii fericit. De aceea, te rog, asculta sfaturile mele, nu face compromisuri si asteapta omul si timpul potrivit. Iar Eu, voi fi cu tine in orice clipa a vietii tale si te voi calauzi, daca Ma lasi! " Acest mesaj vi-l las si eu voua astazi!

11 comentarii:

  1. Cel mai potrivit om pentru a asigura seminarii despre casatorie, categoric e Florin Ianovici.

    Multumesc ca ai impartasit pe blog cateva din ideile de baza de la intrunire.

    O duminica binecuvantata!

    RăspundețiȘtergere
  2. :*:* :imbratisare: Multumesc Cata pentru aceste ganduri frumoase. M-au ajutat deja ;) ... Aveam nevoie sa vad si scrise aceste lucruri, si sigur voi mai reveni sa le citesc ... Bless you dear!!!

    RăspundețiȘtergere
  3. Un ajutor potrivit vine la timpul potrivit, insa de multe ori e grea asteptarea si din curiozitate, ne angrenam in a cauta noi persoana respectiva pentru a ne construi noi fericirea. De fapt, totul e atat de simplu. Fericirea ne.o da Dumnezeu daca Il lasam. Multam Cata de postare! :imbratisare::bless:

    RăspundețiȘtergere
  4. Yup , sunt total de acord cu acest pastor ,si mai mult chiar daca e grea asteptarea am o promisiune de la Domnul care e ca un ecou in urechile mele si anume "Nimeni nu se va atinge de ce este al meu " ;)

    RăspundețiȘtergere
  5. Pentru căsătorie trebuie ca noi să fim în primul rând partenerul potrivit. Să ştim cine suntem, cum vrem să fie viaţa noastră... de asemenea este important sa nu uitam ca vorbim de o relatie in care sunt doua entitati distincte si care formeaza una. Importanta acestui aspect este dat de faptul ca desi uniti, fiecare partener are un spatiu de manifestare personal pe care trebuie sa si-l recunoasca si respecte reciproc.

    RăspundețiȘtergere
  6. recomand 2 cärti care pe mine m-au ajutat:Mai curat ca diamantul si Dumnezeu i-a creat...bärbat si femeie...alte cärti spirituale puteti gäsi aici
    http://www.lampadaruldeaur.ro/node/65
    fiti tari tinerilor,si nu vä läsati!!!!

    vä doreste o mämicä cu 4 fetite mici si un bäietel in burticä............

    RăspundețiȘtergere
  7. Mai curat ca diamantul, am citit.
    Dumnezeu i-a creat barbat si femeie, am auzit de ea, dar nu am apucat sa o citesc.

    RăspundețiȘtergere