Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

miercuri, 27 ianuarie 2010

O echipa puternica

Recent am citit niste meditatii, din CUVANTUL LUI DUMNEZEU PENTRU ASTAZI, despre cum sa-ti formezi o echipa puternica. Sunt niste sfaturi foarte bune asa ca m-am gandit sa le pun si aici! La sfarsit am sa alcatuiesc o lista de baza cu lucrurile necesare intr-o echipa puternica!



< Implinirea unui vis măret presupune de regulă să ai o echipă extraordinară. Echipele extraordinare sunt compuse din oameni cu calităti si defecte.

Elementul essential: Dragoste! Dacă nu-ti pasă in mod sincer de oameni, ei simt lucrul acesta si nu vor sta cu tine. Chiar si cei mai buni membri ai echipei vor trece prin perioade care le va afecta performanta. Iată o retetă benefică pentru stresul care vine odată cu oamenii-problemă. Scrie-o pe un cartonas 3/5 si citeste-o in mod regulat: "Dragostea suferă totul".

Succesul bisericii Noului Testament a fost generat de două lucruri:
1) O temelie biblică sănătoasă; 2) Un simt al apartenentei, in echipele bune, jucătorii au incredere unii in altii.
Initial, faptul acesta reprezintă un risc deoarece increderea ta poate fi violată si poti fi rănit. Când ei iti acordă increderea, fiecare membru al echipei trebuie să se poarte in asa fel incât să câstige increderea celorlalti ghidându-se după un standard inalt. Când fiecare se dăruieste de bună voie si se leagă să dezvolte increderea si sunt testati in timp, ei incep să aibă incredere unul in altul. Ei cred că cel de lângă ei se va purta cu responsabilitate, va respecta angajamentele si se vor sprijini unul pe altul. Cu cât simtul apartenentei devine mai puternic, cu atât potentialul de a lucra impreună va fi mai mare.

Toate echipele au neintelegeri. Liderul unei biserici extrem de mari scrie: "Să nu ne prefacem că nu avem niciodată neintelegeri. Avem de-a face cu 16.000 de oameni, iar pericolele sunt mari. Să nu facem ca oamenii să-si ascundă grija lor de a proteja o falsă notiune a unitătii. Să ne confruntăm cu neintelegerea si să o facem intr-un mod benefic. Marca unei comunităti nu este lipsa conflictului, ci prezenta unui spirit impăciuitor. Pot avea o intâlnire dură cu cineva, dar pentru că suntem legati unul de celălalt, ne putem despărti, bătându-ne pe spate si spunând: "Mă bucur că suntem in aceeasi echipă".

Un indiciu important pentru zidirea unei echipe puternice este sa fii deschis la idei noi si diferite. Pentru a-ti pastra succesul trebuie sa creezi un mediu in care are loc schimbul liber de informatii si idei. Daca oamenilor nu li s-ar fi permis sa incerce lucruri noi, inca am calatori in trasuri trase de cai, am lua masa la lumina lumânarii si am muri mai devreme din cauza unor boli pe care le puteam preveni.

"Ferice de omul care gaseste intelepciunea, si de omul care capata pricepere". Trebuie sa cinstim ceea ce am invatat continuând sa zidim pe cunostintele noastre, dar punându-ne mereu intrebarea: "Exista o cale mai buna?" Campionii nu se. relaxeaza pentru ca sunt in frunte, ci ei continua sa accelereze chiar si când trec linia de finish. Competitia te mentine in forma. Ai nevoie de ea. >

***

Pe scurt, avem nevoie de:

1) Dragoste
2) O temelie biblica sanatoasa
3) Incredere
4) Responsabilitate
5) Confruntarea cu problemele, nu ,,acoperirea" lor
6) Un spirit impaciuitor
7) Deschidere la idei noi si diferite
8) Intelepciune

Un comentariu:

  1. Frumos spus...facem echipa buna in orice lucru daca il avem in echipa pe Domnul iar "ingredientele" mai sus mentionate spun totul si sunt necesare in orice echipa.

    RăspundețiȘtergere