Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

vineri, 11 decembrie 2009

2012 - un alt film despre sfarsitul lumii ..

2012 - Cum spuneam si in titlu, un alt film despre sfarsitul lumii.. Am auzit atatea impresii despre filmul asta, incat m-am hotarat sa vad despre ce este vorba! Acum, dupa ce l-am vazut, mi-am dat seama ca nu prea seamana cu realitatea despre adevaratul sfarsit al lumii. Am inceput sa ma intreb care ar fi motivul acestor filme si cred ca lumea este curioasa sa afle detalii despre acest subiect. De ce? Pentru ca oamenii sunt atat de legati de lumea si de viata de aici, incat vor sa fie ,,pregatiti" sa infrunte acel ceva care va distruge pamantul si, odata cu el, si existenta lor. Multi nu stiu sau nu vor sa stie, ca exista viata dupa moarte si ca aceste lucruri oricum trebuie sa se intample.

Pentru ca am observat ca multi au inceput sa creada ca filmul 2012 seamana cu ce se va intampla in viitor, m-am hotarat sa discut aici ceva diferente intre realitatea acestui eveniment(sfarsitul lumii) si cum isi imagineaza oamenii ca va fi. Este adevarat ca 2012 este un film, menit sa aduca profit, insa el reflecta, de asemenea, si perceptia omenirii despre acest subiect.

In primul rand, ce mi-a ,,sarit in ochi" este ca oamenii cred ca se pot impotrivi sfarsitului lumii. Adevarul este ca, atunci cand sfarsitul va veni, nimeni nu va putea face nimic ca sa poata scapa. Niciun submarin ( in cazul filmului ), nicio nava spatiala, nici nimic altceva nu va scapa omenirea de acest sfarsit. Este gresit sa induci oamenii in eroare si sa-i faci sa creada, ca indiferent ce va fi, pana la urma va fi un happy end pentru planeta si omenire. Adevarul este ca ,, Ziua Domnului însă va veni ca un hoţ. În ziua aceea, cerurile vor trece cu trosnet, trupurile cereşti se vor topi de mare căldură, şi pământul, cu tot ce este pe el, va arde." ( 2 Petru 3:10 )

In al doilea rand, in versetul de mai sus observam un al doilea aspect: ca ziua Domnului va veni ca un hot, nu vor cunoaste cu 2 ani inainte ( in cazul filmului ) ce se va intampla.
In al treilea rand, in film, desi initial erau si cutremure si foc, la sfarsit lumea a fost ingropata sub ape, iar Dumnezeu, dupa potopul lui Noe, a spus clar nu va mai pierde omenirea prin apa. Sfarsitul a tot ce exista va fi prin foc. Singurul element cat de cat asemanator cu situatia reala, a fost disperarea oamenilor si distrugerile masive ale planetei.

Sfarsitul lumii este un subiect atat de complex incat nu pot discuta despre el in cateva randuri. Ce am incercat sa fac a fost sa compar cateva idei, pe care le-am observat in film, cu situatia reala care va fi atunci. Sfarsitul lumii este aproape cu totul diferit fata de ceea ce ni se prezinta in filme, asa ca daca vreti sa aflati ce se va intampla cu adevarat, cititi Biblia, nu vizionati filme. Daca vreti sa va incurajati sufletul temator cu sperante false in loc de adevar, atunci puteti viziona orice film despre sfarsitul lumii. Sunt sigura ca vor fi multe de acum incolo, mai ales ca ne apropiem cu pasi, destul de repezi, fata de acest eveniment.

Dumnezeu Si-a dat Fiul sa moara pentru noi! Ne-a oferit in dar iertarea! Cea mai buna pregatire, este sa acceptam darul Lui, sa credem in Isus Hristos si sa il acceptam ca Domn si Mantuitor in viata noastra!

,,Deci, fiindcă toate aceste lucruri au să se strice, ce fel de oameni ar trebui să fiţi voi, printr-o purtare sfântă şi evlavioasă, aşteptând şi grăbind venirea zilei lui Dumnezeu, în care cerurile aprinse vor pieri, şi trupurile cereşti se vor topi de căldura focului? Dar noi, după făgăduinţa Lui, aşteptăm ceruri noi şi un pământ nou, în care va locui neprihănirea." 2 Petru 3:11-13

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu