Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

duminică, 15 noiembrie 2009

Unde vei merge tu?

Alergam, alergam si iar alergam. Si uitam ca fiecare secunda care trece nu se mai intoarce. Dar cel mai grav este ca uitam ca va veni si momentul in care ne vom prezenta inaintea lui Dumnezeu, fie ca vrem sau nu. Si ce vei spune atunci cand va veni acel moment? Vei fi plin de fericire ca ai ajuns Acasa? Ca esti in sfarsit cu Dumnezeu pentru eternitate? Sau groaza iti va cuprinde sufletul, cand vei sta in fata tronului de judecata a lui Dumnezeu si vei realiza ca viata pe care ai trait-o pe pamant ti-a oferit sanse de salvare si tu ai trecut pe langa ele nepasator?

In eternitate vor exista multe regrete; atatea sanse de a-l primi pe Isus Hristos ca Domn si Mantuitor.. atatea sanse de a capata mantuirea prin credinta in El .. si totusi .. multi de pe pamant vor realiza in acel moment ca au pierdut orice sansa de a fi salvati. Cata groaza va fi in inima acelora care vor realiza ca vor fi in iad pentru vesnicie. Vesnicie inseamna ceva fara sfarsit.. Sa stai in chinuri de neinchipuit pentru totdeauna... Eu cred ca multi nu realizeaza ce inseamna acest lucru. Nu vor sa se gandeasca!

Dar Dumnezeu stia ca iadul este real! El stia ca vom fi despartiti de EL pentru totdeauna si nu a suportat gandul ca tu sa mergi acolo. Ce a facut Dumnezeu? A cautat o cale de salvare si a gasit-o: a dat ce a avut mai de pret, pe Fiul Sau. Nu se putea altfel si pentru ca ne iubeste pe fiecare dintre noi, a ales sa faca asta. Tot ce trebuie sa facem este sa acceptam sa fim salvati prin credinta in Domnul Isus Hristos. Si credinta nu inseamna a stii ceva la nivel mental, credinta reprezinta raspunsul nostru la initiativa lui Dumnezeu. A fi crestin inseamna a-L urma pe Hristos, nu a face parte dintr-un grup religios.

Si ca sa rezum ce am spus: Dumnezeu ne-a creat neprihaniti, dar dupa caderea in pacat, omul a pierdut legatura cu Dumnezeu, pentru ca ,,pacatele noastre pun un zid de despartire intre noi si Dumnezeu". Pacatul a adus atat moartea fizica, cat si moartea spirituala. Dumnezeu, stiind pacatul ne va desparti de El pt eternitate, a ales ca Fiul Sau sa fie jertfa pt noi. Isus, care este Dumnezeu, s-a intrupat si a locuit printre oameni. A fost condamnat, chinuit si rastignit pe crucea de pe Dealul Golgota. Si cel mai important: a inviat, biruind astfel moartea pentru noi.

Insa Jertfa de la cruce este valida doar pentru cine primeste acest dar, prin credinta si apoi Il urmeaza pe Domnul Isus Hristos. Alta cale catre cer nu exista!!
Sa luam bine seama ca mersul la biserica sau faptul ca ne declaram crestini, sau faptul ca suntem oameni ,,buni" si ,, nu am dat in capul nimanui, nu am spart casa nimanui" , nu ne va ajuta sa fim in cer. Daca prin faptul ca suntem oameni morali am fi putut ajunge in cer, atunci de ce ar mai fi fost nevoie ca sa vina Fiul Lui Dumnezeu pe pamant sa moara si sa invieze pentru noi? Isus a spus in Ioan 14:6 ,, Eu sunt Calea, Adevarul si Viata. Nimeni nu vine la Tatal decat prin Mine! "

Isus a facut totul! Tot ce trebuie sa faci este sa crezi ca El a murit si a inviat pentru tine si sa-L urmezi! Ai de facut o alegere, alegere ce poate fi facuta doar aici. Dupa ce mori este imposibil sa mai alegi. Acum ce vei alege: viata sau moartea? Raiul cu Dumnezeu sau iadul vesnic? Dumnezeu nu forteaza si a lasat libera alegere ca sa fii responsabil de decizia pe care o iei si de locul in care ajungi!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu