Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

sâmbătă, 7 noiembrie 2009

Descoperiri ...

Ce este omul? Cum am ajuns sa traim aici? Pentru ce existam? Cum a luat fiinta tot ce vedem in jurul nostru?
Iata cateva intrebari la care omul a incercat sa gaseasca raspuns inca din timpurile stravechi. Candva si eu m-am intrebat cine sunt, ce caut si cum am ajuns aici. Acum consider ca am gasit raspunsurile pe care le cautam si vreau sa spun si altor persoane concluziile la care eu am ajuns.

1) Ce este omul? Omul este creatia lui Dumnezeu! O creatie atat de complexa incat pe zi ce trece descoperim mai mult din ea si continuam sa ne uimim. Incercati sa studiati omul, cum este el din punct de vedere fizic si psihic si veti descoperi ce putin stiti. Multi incearca sa ne convinga ca suntem descendenti ai maimutelor. Dar cat este acest lucru de adevarat? De asemenea, ei spun ca tot ce este in jurul nostru exista pe baza intamplarii.. Dar sa studiem putin problema. Watchman Nee punea problema in felul urmator:
,, Care sunt caracteristicile lucrurilor ce se petrec întâmplător?
In primul rând ştim că ele sunt lipsite de organizare. Cel mult ele pot fi integrate parţial. Ele nu pot fi complet organizate niciodată. Un scop specific poate fi atins din întâmplare numai o singură dată, dar nimeni nu poate atinge un scop specific din întâmplare tot tim¬pul. Dacă arunc acest scaun în cealaltă parte a camerei, este posibil ca din întâmplare el să cadă pe picioarele sale într-un unghi perfect. Dacă fac acelaşi lucru cu un al doilea scaun, se poate întâmpla ca acesta să cadă frumos lângă primul. Dar nu se va întâmpla la fel şi cu al treilea şi al patrulea, şi aşa mai departe. Intâmplarea poate asigura numai o organizare parţială. Ea nu garantează o integrare totală. Mai mult, toate interacţiunile întâmplătoare sunt lipsite de ţintă, sunt dezorga¬nizate şi fără scop.
Priveşte soarele de deasupra capului tău. El nu există fără scop. Dimpotrivă, el are scopul şi importanţa lui. Priveşte prin telescop luna, stelele şi miriadele de galaxii. Unele stele au propriile lor planete. Şi toate urmează traiectorii şi modele precise. Toate sunt organizate. Felul în care se mişcă ele poate fi calculat şi prevăzut.
Din aranjamentul fiecărui lucru din univers noi ştim că Dumnezeu există, deşi nu-L putem vedea. Fiecare fenomen al naturii este atât de echilibrat, organizat, plin de înţeles şi funcţional. “

Citind acest pasaj, am ajuns la concluzia ca nu se poate ajunge la un scop specific din intamplare tot timpul. Observam in jurul nostru cat de oranganizate sunt toate lucrurile si ca fiecare are un scop précis pt care exista. Cercatand cu atentie, nu putem nega acest adevar.

2) Cum a luat fiinta tot ce vedem in jurul nostru?
Asa cum spunea si Watchman Nee, ,, toţi gânditorii au doar două explicaţii pentru originea universului; nu există o a treia explicaţie. Trebuie să acceptaţi una dintre cele două. Care sunt aceste explicaţii? Prima spune că universul a venit în fiinţă prin evoluţie naturală şi autointeracţiune; a doua explicaţie pune originea universului pe seama unei Fiinţe personificate, dotată cu intelect şi scop. Acestea sunt singurele două explicaţii prezentate de către toţi filozofii lumii. Nu există o a treia.
Universul trebuie să fie creat de Cineva dotat cu o înţelepciune profundă, care are o cunoştinţă vastă şi un plan complicat. Dacă nu poţi accepta ideea că universul a apărut la întâmplare, trebuie să recunoşti faptul că el a fost creat de un asemenea Dumnezeu. Nu poate exista o a treia explicaţie. Tu alegi varianta. Trebuie să decizi dacă universul a venit din întâmplare sau a fost creat de Dumnezeu.”
Si daca nu credeti ce vedeti cu ochii poate credeti dovada din interiorul vostru.

Tot Watchman Nee spune in felul urmator: ,,De data aceasta vom analiza inima omului. înainte de a o face, ar trebui de asemenea să observăm un singur fapt: ori de câte ori există o dorinţă, trebuie să existe şi un obiect pentru acea dorinţă. In adâncul fiecărui om există o dorinţă puternică după Dumnezeu. Fie că este vorba de rase foarte civilizate, cum sunt caucazienii sau civilizaţiile antice, ca de exemplu civilizaţia chinezească, fie că este vorba de indigenii africani nativi şi necultivaţi, toţi au un dor comun — Dumnezeu. Din moment ce sunt oameni, ei au un dor după Dumnezeu, indiferent de rasă şi naţionalitate. Acesta este un fapt. Nu poţi aduce argumente împotriva lui. Toţi îl caută pe Dumnezeu. Fiecare om are o dorinţă după Dumnezeu. Acest lucru este foarte clar. Aplicând principiul pe care tocmai l-am menţionat, din moment ce inima noastră simte nevoia după un Dumnezeu, trebuie să existe un Dumnezeu în univers. Dacă Dumnezeu nu există, noi nu am avea niciodată un astfel de dor în inima noastră. NU TE-AI GÂNDIT NICIODATĂ LA DUMNEZEU?“
Un alt argument ar putea fi reprezentat de raspunsurile la rugaciuni. Watchman Nee:
,, Prieteni, credeţi că nu a existat niciodată răspuns la rugăciuni? Vreţi să spuneţi că toate răspunsurile la rugăciuni sunt false? Eu personal am avut cel puţin două sau trei mii de răspunsuri la rugăciuni. Oare este posibil să le soctim ca fiind simple coincidenţe? Mulţi alţi oameni au primit răspuns la rugăciunile lor. Oare toate acestea sunt coincidenţe? Aceste răspunsuri la rugăciuni constituie o dovadă puternică a existenţei lui Dumnezeu! “

Ar mai putea fi multe de spus ca si argumente ca Dumnezeu chiar exista, ca El a creat lumea si pe om, dar cred ca aceste argumente sunt suficiente pentru a va pune pe ganduri. Si cred ca e nevoie de mai multa credinta sa crezi ca nu exista Dumnezeu, decat sa crezi ca El exista!
La intrebarea: Pentru ce existam, voi reveni data viitoare. Si daca sunteti interesati sa aflati mai multe detalii despre ce am scris mai sus, va recomand cu caldura cartea lui Watchman Nee, Credinta Crestina Normala!
Va urma ..

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu