Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

miercuri, 18 noiembrie 2009

Ce a facut Dumnezeu ca sa-ti cucereasca inima!

De multe ori se intampla sa confundam dragostea lui Dumnezeu cu dragostea oamenilor, care este conditionata. Sau, mai rau, confundam dragostea cu sentimentele, cu ce simtim. Este adevarat ca sentimentele reprezinta un segment al dragostei, insa dragostea adevarata inseamna a actiona pentru binele persoanei iubite, nu a simti ceva anume.

Si acum ma gandesc la bine cunoscutul verset din Ioan 3:16, care spune in felul urmator: ,, Fiindca atat de mult a iubit Dumnezeu lumea, ca A DAT pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede in EL, sa nu piara, ci sa aiba viata vesnica. “

Ce a facut Dumnezeu ca dovada a dragostei? A dat! Cu alte cuvinte: a actionat! Daca adevarata dragoste s-ar baza numai pe ce simtim, cred ca versetul din Ioan 3:16 ar fi sunat in felul urmator: ,, Fiindca atat de mult a iubit Dumnezeu lumea, ca L-a trecut un fior din cap pana in picioare [ ..]. Suna intr-adevar ciudat, dar am vrut sa arat contrastul intre felul cum iubeste Dumnezeu si felul cum iubesc unii oameni. Sa nu uitam cine este Dumnezeu si ce a facut El ca sa ne cucereasca inima: a dat ce a avut mai de pret pentru ca noi, creatia Lui razvratita, sa putem fi in cu El o vesnicie! Concluzia: Vrei sa iubesti ca Dumnezeu? Actioneza cum a actionat El!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu